Oppo dezvăluie oficial ColorOS 13 bazat pe Android 13

OPPO, lider global în tehnologie, a lansat cel mai recent sistem de operare mobilă, ColorOS 13, printre primele sisteme axate pe Android 13.

22 septembrie, Shenzhen — OPPO, companie producătoare de smartphone-uri și dispozitive inteligente, a lansat cel mai recent sistem de operare mobilă, ColorOS 13, printre primele sisteme bazate pe Android 13. ColorOS 13 vine și cu un design complet nou va fi introdus în sistemul de operare, pentru a oferi o experiență Android confortabilă și fluidă. ColorOS 13 include o serie de noi funcții inteligente dezvoltate de OPPO, care sunt adaptate pentru a oferi o experiență potrivită pentru display-uri mari, pentru a oferi interconectivitate între mai multe dispozitive și pentru a spori productivitatea.

Color OS 13

Noul design cu o interfață de utilizator simplificată și confortabilă

ColorOS 13 adoptă noul design Aquamorphic, oferind o interfață de utilizator simplificată, vibrantă și cuprinzătoare și animații inspirate de modul în care funcționează apa în natură. Acesta constă dintr-un nou panou tematic de sistem bazat pe schimbarea culorii luminii între răsăritul și apusul soarelui la nivelul mării, un font actualizat cu o lizibilitate îmbunătățită și un aspect în stil card care afișează informațiile într-o ordine clară și ușor vizual.

Design Color OS 13

Cea mai recentă temă personalizată pentru Android de la Oppo aduce, de asemenea, noi animații intuitive, care oferă efecte de interacțiune mai fluide, mai naturale și mai realiste. Este alimentat de un motor de animație Quantum actualizat care oferă feedback precis atunci când interacționează cu interfața cu utilizatorul. În plus, ColorOS 13 include un nou widget Shadow-Reflective Clock care afișează cu precizie fluxul de timp, noi ilustrații cuprinzătoare, un controler personalizat de dispozitiv IoT și comenzi de redare media în Centrul de control actualizat.

Funcții noi pentru a îmbunătăți experiența

ColorOS 13 aduce, de asemenea, noi funcții pentru a îmbunătăți experiența multitasking, inclusiv suportul Multi-Screen Connect pentru Oppo Pad Air, un nou Asistent pentru întâlniri care asigură utilizatorilor o conexiune stabilă la rețea și mai puține distrageri în timpul întâlnirilor și suport pentru o nouă comandă rapidă din bara laterală pentru luarea notițelor întâlnirii.

Multi screen

Îmbunătățirile multitasking includ, de asemenea, funcții mai bune de gestionare a ecranului de pornire, care permit utilizatorilor să acceseze rapid informațiile de care au nevoie, inclusiv sigla de căutare globală, suport pentru foldere mari și widget-uri noi pentru ecranul de pornire.

Oppo a actualizat și funcția Smart Always-On Display (AOD) în ColorOS 13. Acum permite utilizatorilor să controleze aplicațiile și să verifice informații suplimentare fără a debloca ecranul și oferă, de asemenea, integrare nativă cu Spotify. ColorOS 13 aduce, de asemenea, noi imagini de fundal pentru a ajuta utilizatorii să urmărească cu ușurință utilizarea smartphone-ului, suport pentru aspect adaptiv pentru dispozitive cu ecran mare și suport pentru ecran divizat.

always on display

Confidențialitatea și securitatea datelor cu caracter personal este o prioritate

ColorOS 13 aduce, de asemenea, noi funcții de confidențialitate și securitate, inclusiv o opțiune Auto Pixelate care poate recunoaște și estompa imaginile de profil și numele în capturile de ecran de chat. Caracteristica Private Safe a ColorOS a fost, de asemenea, îmbunătățită cu o interfață de utilizator actualizată, iar acum criptează datele dvs. utilizând standardul de criptare avansat (AES), utilizat pe scară largă.

Pe lângă evidențierea noilor caracteristici ColorOS 13, Oppo a împărtășit și câteva detalii despre angajamentul său față de suportul software pentru o gamă largă de dispozitive. Compania promite acum trei upgrade majore a sistemului de operare Android și patru ani de corecții obișnuite de securitate pentru dispozitivele sale emblematice din seria Find X. Pe de altă parte, dispozitivele accesibile din seria Oppo Reno, F și K vor primi două actualizări majore ale sistemului de operare Android și trei ani de actualizări de securitate. În cele din urmă, seria de buget Oppo A va primi o actualizare majoră a sistemului de operare Android și trei ani de actualizări de securitate.

Explorarea noilor funcții Android în colaborare cu Google

OPPO a lucrat îndeaproape cu Google în timpul dezvoltării ColorOS 13 pentru a explora modalități de a aduce noi funcții sistemului de operare Android. Smartphone-ul flagship pliabil Find N și smartphone-ul flagship Find X5 Pro de la OPPO au primit versiune beta Android 13 pentru prima dată în lume. De asemenea, OPPO a lansat ColorOS pentru dezvoltatori bazat pe Android 13 beta și a continuat să lucreze cu Google pentru a construi un ecosistem bogat bazat pe Android.

Programul de lansare a ColorOS 13

Ca parte a lansării globale a ColorOS 13, OPPO intenționează să actualizeze aproximativ 35 de modele de smartphone-uri pe tot parcursul anului, acoperind mai mult de 60 de țări și regiuni, precum și 160 de milioane de utilizatori. Aceasta este cea mai mare actualizare vreodată pentru ColorOS. Actualizarea a început cu Find X5 Pro și Find X5 pe 18 august, coincidend cu lansarea oficială a ColorOS 13. OPPO intenționează să lanseze ColorOS 13 pentru încă 20 de dispozitive începând din 2023.

plan lansare color os 13

Plan de distribuție pentru ColorOS 13 bazat pe Android 13 beta
1 La acele modele care nu acceptă funcția Smart Always-On Display, accesul rapid la aplicație se realizează prin atingerea de două ori pe ecran sau ținând mâna deasupra dispozitivului. Smart Always-On Display funcționează numai pe anumite modele din cauza cerințelor tehnice.
2 Disponibilitatea caracteristicilor depinde de modelul dispozitivului.
3 Caracteristica OPPO Notes este deja disponibilă pe unele modele cu ColorOS 13, alte dispozitive vor primi această caracteristică cu una dintre actualizările viitoare.
4 Pentru a vă conecta utilizând Multi-Screen Connect, computerul trebuie să îndeplinească următoarele cerințe de sistem: Windows 10 build 18362 sau o versiune ulterioară; procesor Intel i3 de 2,4 GHz sau mai nou; Wi-Fi Direct; Protocol Bluetooth 4.1 sau superior. Se recomandă 8 GB RAM, Wi-Fi cu bandă duală de 2,4 GHz sau 5 GHz. Consultați https://connect.oppo.com/en-US/adaptedModels pentru detalii
5 Aplicația trebuie să accepte această caracteristică pentru a funcționa corect
6 Auto Pixelate este deja acceptat de WhatsApp. Algoritmul încorporat în dispozitiv recunoaște și estompează fotografiile și numele de profil fără a accesa conținutul chat-urilor