Ecosistemul OPPO în cadrul MWC Shanghai 2021

Colaborări Globale Pentru Schimbări Globale

Există două forțe care ne ghidează la OPPO: inovația și oamenii.
Ne-am propus să promovăm tehnologiile, pentru a împărtăşi experiențe unice. Am construit o rețea de parteneri și colaboratori care ne ajuta să fim siguri că inovațiile noastre ajung la cât mai mulți oameni.
Am ales cu mare atenție cele mai bune companii şi cele mai sclipitoare minți din diverse domenii, şi vom continua să construim relații reciproc avantajoase cu inovatori și pionieri – colaborări, din care avem cu toţii de câștigat. Scopul nostru este de a stabili noi repere în industrie, să dezvoltăm tehnologii inovatoare și să îmbunătăţim viața de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume.

Tehnologii – create pentru a transforma lumea
Echipele noastre de cercetare și dezvoltare sunt coloana vertebrală a brandului OPPO. În ultimii 3 ani, am investit peste 7 milioane de dolari în dezvoltarea tehnologiilor înalte și produse inovative. Deși am devenit cunoscuți pentru telefoanele noastre mobile, ne-am lărgit portofoliul pentru a îmbrățișa tehnologii de ultimă generaţie, care ne vin în ajutor când suntem acasă, la serviciu, afară. Alături de utilizatorii noştri, am dezvoltat ecosisteme în trei domenii specifice:

Încărcare super rapidă: evenimentul MWC Shanghai 2021 a reunit un grup de inovatori din mai multe sectoare. Fiecare din ei a lucrat la dezvoltarea tehnologiei de încărcare rapidă, care a devenit o realitate pentru tot mai mulți oameni. Cei care folosesc tehnologia noastră de încărcare flash VOOC sunt lideri din industria auto (FAW-Volkswagen), producători de încărcătoare portabile (Anker), producători de cipuri (NXP Semiconductors), fiecare dintre partenerii noştri au preluat și licențiat design-urile noastre brevetate. În prezent, am licențiat brevetele noastre pentru aproximativ 40 de companii. China Telecommunication Technology Labs asigură că orice toate produsele elaborate de OPPO sau de partenerii noștri sunt testate riguros și certificate în condiții de siguranță.

Împreună, sperăm să ajutăm oamenii să își folosească dispozitivele ori de câte ori îşi doresc, printr-o încărcare mai rapidă pentru toți.
Combinația de tehnologii este ceea ce ne inspiră şi ne motivează: a fi conectat oriunde, liber să faci ce vrei.

Inovarea înseamnă soluţionarea dificultăţilor, zi de zi

Dezvoltarea noilor tehnologii nu înseamnă doar momente de inspirație. Noi, echipa OPPO, ne întrebăm: cum putem face viaţa oamenilor mai uşoară? Apoi ne apucăm de treabă pentru a veni cu răspunsuri.

Inovația înseamnă a extinde constant limitele dincolo de prezent, de aceea, am solicitat mai mult de 45.000 de brevete în întreaga lume și am primit deja 17.000 de brevete.

Fiecare membru din cei 10.000 de angajaţi ai echipei de cercetare și dezvoltare OPPO, oriunde s-ar afla în lume, știe că vrem să îmbunătățim viaţa oamenilor în fiecare zi. Aceste mici îmbunătățiri sunt modul în care, cu timpul, realizăm planuri mari. Tot aşa, am perfecționat prototipul nostru de telefon rulabil.

Ecran rulant, nu pliant
Telefonul rulant OPPOX2021 a fost creat ca urmare a provocărilor cu care se confruntau telefoanele pliabile, atunci am abordat provocarea. Nu a fost un proces ușor: am solicitat 122 de brevete noi, dintre care – 12 brevete ţin de mecanismul rulabil. Am identificat problemele şi am lucrat minuţios pentru a le înlătura.

Vizitatorii Mobile World Congress Shanghai (MWCS) au putut testa acest concept de telefon cu un ecran OLED care se extinde lejer de la 6,7 inci la 7,4 inci, transformându-se dintr-un smartphone în tabletă.

Majoritatea smartphone-urilor pliabile au problema pliurilor inestetice pe ecran. Stratul laminat al ecranului Warp Track ne-a permis să creăm un afișaj care se derulează după principiul de mișcare a unei omide. Testele au arătat că o axă de 6,8 mm ar putea îndoi ecranul fără pliuri, iar sistemul propulsor Roll Motor folosește două motoare de acționare pentru a se extinde și retrage, fără prea mult efort pe afișajul high-end.
Telefoanele anterioare cu sistem glisant aveau lacune la mecanismul rulant. Am proiectat un sistem care la baza ecranului utilizează două plăci glisante (pentru retragere-rulare), dar și un cadru dinamic consolidează întregul dispozitiv. Astfel, ecranul rămâne stabil și neted, iar dispozitivul nostru inovativ e mereu protejat.

Încărcare fără fir, fără bătăi de cap
Ecranul nu este singurul exemplu de inovație în conceptul nostru de telefon, l-am completat cu un nou tip de încărcare Airwireless (fără fir), pentru a face încărcarea telefonului cât mai simplă.

Înainte, unele produse de încărcare fără fir funcționau doar dacă dispozitivul era poziționat corect, la o anumită distanță de la sursa de încărcare. Acum, datorită tehnologiei de rezonanță magnetică, OPPO X 2021 începe să se încarce doar de la 10 cm de sursa de încărcare, până la 7,5 W – puteți să jucați jocuri în timp ce dispozitivul se încarcă.

Îmbrățișăm provocările
Provocări de inovare precum acestea ne motivează în fiecare domeniu al afacerii noastre, indiferent dacă explorăm tehnologiile de încărcare de viitor cu partenerii noștri, transformând 5G într-o realitate în întreaga lume sau aducând culori realiste și vii pe ecranele telefonului.

Peste jumătate din afacerea noastră este dedicată explorării de noi tehnologii ca AI, IoT și Big Data. Dar, în același timp, investim tot mai multe resurse, oameni și timp în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei fundamentale, îmbunătățirea serviciilor pentru utilizatori și dezvoltarea ecosistemului nostru de dispozitive inteligente multi-portal.

Scopul nostru principal este de a crea, dezvolta și perfecționa tehnologii care facilitează viața clienților noștri în fiecare zi.